Жените на “Дунав” Русе с бронз

0

На 16 и 17 май в гр. Варна се проведе финалния турнир на Държавния отборен шампионат за жени.

Домакин бе отбора на “КомфортВарна – новият стар шампион!

Жените на “ДунавРусе се представиха повече от подобаващо и се пребориха за третото място в крайното класиране!

Анелия Карова, Бобо Трифу и Меджи Бакалова записаха една загуба – от шампионките “Комфорт” и три победи – срещу “Асарел Медет” Панагюрище , “Панагюрище” Панагюрище и “Металик” Перник.

Първата отборна среща бе срещу докамините от Варна. Мача продължи цели 4 часа – изиграха се пълните 7 срещи за да се определи крайния победител! В отбора на “Комфорт” блестят румънските състезателки Анамария Себе, Алина Захария и опитната Таня Асенова. Бобо Трифу започна обещаващо с победа над Захария. Себе изравни след победа над Меджи Бакалова. Анелия Карова даде аванс с победа над Таня Асенова. Себе/Асенова победиха русенки за да изравнят до 2:2. Бобо Трифу загуби от лидерката Себе, след това Карова победи Захария за да доведе нещата до 3:3. В оспорван двубой Меджи Бакалова отстъпи на Таня Асенова с 3:1. Въпреки тази загуба момичетата останаха с високо вдигнати глави – следващия им съперник бе вицешампионския отбор на “Асарел Медет”.

Мачът завърши 4:2 за русенки, като Бакалова загуби от Каролина Лилова, и Бобо Трифу от  шампионката на лично  Елица Замфирова. Победи направиха Бобо срещу Лилова, Карова срещу Тушлекова и Замфирова и срещата на двойки. Тя бе много драматична – след като изоставаха с 0:2 гейма и 1:6 точки Бобо Трифу и Анелия Карова подобриха синхрона между тях и обърнаха мача в своя полза.

На другия ден момичетата записаха две лесни победи.

След изиграването на всички отброни срещи бе извършено награждаване на призьорите, на което присъстваха предстедателя на БФТМ Стефан Китов и редица деятели на тениса на маса.

Това е първия сезон на момичетата във Висшата лига, след разформироването на женския тим преди години. Очакванията са за надграждане на отбора занапред и по-предни класирания в отборни и лични шампионати! Треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев благодарят за себераздаването на състезателките през сезона и за безрезервната подкрепа на г-н Севдалин Вълнаров!!!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари