Жената, която уби полицай, е на свобода

0
Делян Палазов е полицаят, който загина на пътя
Делян Палазов е полицаят, който загина на пътя

Прокуратурата й определи парична гаранция от 10 000 лева и й забрани да напуска страната.

Окръжна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебнo производство за причинена при ПТП смърт на полицейски служител при ОДМВР гр.Пловдив Д.Палазов, съобщава държавното обвиннение

По делото на 14.05.2017 г. към наказателна отговорност е привлечена К.Й.Л. на 40 г. В събота в късния следобед тя прегази и уби с джипа си пътен полицай на пловдивския булевард „Санкт Петербург".

Сега прокуратурата й е повдигнала обвинение за престъпление по чл.343, ал.1, б. “в”, вр. чл.342, ал.1 от НК, за това, че на процесната дата е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила смъртта на Палазов. Обвиняемата била задържана за срок от 72 часа.

За посоченото престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 6 години.

С постановление на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура гр. Пловдив от 17.05.2017 г. спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение “Гаранция” в размер на 10 000 лв. Наложена ? е забрана да напуска пределите на България, като е постановено да бъде отнето временно свидетелството й за управление на моторно превозно средство, добавя прокуратурата.

Тепърва експертиза ще установява с каква скорост се е движил джипът в момента на удара. Инцидентът става, когато 36-годишният пътен полицай вдига стоп-палка, за да спре, движещ се пред джипа автомобил. За да избегне удара, джипът внезапно свива и помита служителя на реда. Убитият полицай, който е баща на две малки деца вчера бе погребан от десетки свои колеги..

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари