Жената, чиято къща изгоря на Богородица: Запали ме съседка, която кръшкаше с мъжа ми

0

"Няма как свещичката, която запалих за Богородица, да е подпалила къщата ми. Тя не беше в постройката, както писаха ваши колеги. Бях я сложила навън и през цялото време я виждах. Аз чистех една заклана кокошка на дворната чешма. Как така ще пламне огън от свещ, която е на двора и около нея няма нищо. Сега няма къде да живея, моля се на Господ добри хора с големи сърца да ми помогнат". Така плаче и нарежда злощастната Пенка Янкова от пловдивското село Костиево, пише "Блиц". Тя подозира, че нейна съседка, с която приживе мъжът й кръшкал, е драснала клечката на дома й. 63-годишната жена загуби при пожар в петък къщата си и цялото си имущество. Чула пукане, погледнала през прозореца и видяла огнения ад.

"Аз съм астматичка, ако беше тръгнала белята от свещта, нали щях да усетя, да ми замирише. А то изведнъж такъв огромен пламък се появи от нищото", разказва през сълзи жената. Тя е много притеснена, смята, че пожарът и злоумишлен и е дело на нейната съсека, с която мъжът й й "слагал рога" преди да почине. Същата жена Пенка я подозира и в опити да отрови на два пъти кучето и котето й. Спасила ги с огромни усилия. Въпросната комшийка преди я заплашвала в магазина. Пенка е съобщила в полицията за подозренията си и настоява версията й да бъде разследвана.

Жената си спомня, че в злополучния петък се прибрала към 15 ч. 45 минути след това станала белята. "Някой ме е следил. Хвърлил е запалително нещо в двора ми, разбирате ли, че не е възможно свещта да предизвика пожара. В близост има слама, която обаче не беше запалена", споделя още Пенка. Тя смята, че огънят е тръгнал от навеса, в него е било хвърлено нещо. После пламъците обхванали къщата и унищожили целия покрив. Вещите и посудата на Пенка пък са залети с вода от пожарникарите, които се борили с пламъците.

Пенсионерката разказва, че има две дъщери. Едната има син студент и малка заплата, живее в София и няма как да й помогне. Другата пък била в Пловдив, имала да изплаща кредити и също нямала възможност. Пострадалата жена взима пенсия от 200 лева и се бори с високо кръвно, болно сърце, астма и още куп други болести. Пенка разчита някоя строителна фирма да й помогне да възстанови покрива на къщата, а добри хора да и дарят необходимите за живеене вещи. "Идва зима, дано се намерят благородни хора, иначе ще спя навън, като куче", изплаква нещастната жена.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари