Жена загина при пожара тази сутрин в центъра на Русе

0
Снимка: БГНЕС

78-годишна жена е загинала при пожар в къща в центъра на Русе. Тя се е задушила от дима. Все още не са ясни причините, поради които е избухнал огънят.

Сигналът за инцидента е подаден тази сутрин около 8.15 ч от дъщерята на загиналата Галя Коларова, съобщи БГНЕС.

Тя разказа, че всяка сутрин се е чувала по телефона с майка си, която живее сама, за да отиде съпругът й да й даде лекарствата.

78-годишната Мария е страдала от деменция.

След като два пъти дъщеря й е звъняла, без да се свърже с майка си, решава да отиде на път за работа до апартамента.
Още от стълбището е усетила мирис на пушек, а когато е влязла в жилището, не е виждала нищо от дима. Не е открила майка си в кухнята, където стои обикновено, а в другата стая е било невъзможно да се диша. Жената е видял, че бюрото до балконската врата е започнало да тлее, и се е опитала със собствени сили да го загаси, но не е успяла.

На мястото на инцидента, който е на метри от Доходното здание в центъра на Русе, веднага са дошли няколко екипа на пожарната, полицията и линейка. Пожарникарите са потушили огъня, но се е оказало, че 78-годишната жена е починала от задушаване.

Засега няма яснота откъде е тръгнал огънят, тъй като в жилището няма печка на твърдо гориво, няма кибрит, няма газов котлон, нито електрическа печка.

Отоплението е на парно, а баба Мария, въпреки че е била подвижна, не е излизала навън в продължение на три седмици в зимата. Предстои разследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари