Жена взе фатално решение!

2
22 жени и двамата шофьори са загинали, но едната жена не е трябвало да бъде в автобуса
22 жени и двамата шофьори са загинали, но едната жена не е трябвало да бъде в автобуса Снимка: Hurriyet

24 души, сред които 21 жени и едно момиче, са загинали по последни данни при днешната автобусна катастрофа в Турция край Мармарис.

Освен 22-те жени са загинали и двамата шофьори на автобуса. 10 ранени са настанени в болници.

Сред загиналите е и жената на организатора на екскурзията, Назлъ Джейлан. Тя пътувала в друг автобус, но на една от почивките слязла и се качила във фаталния автобус.

Валията на Мугла Амир Чичек посочи, че катастрофата е станала на пътя Мугла-Анталия, който е с остри завои и дълбоки пропасти отстрани.

"По всяка вероятност спирачките на автобуса са отказали или той не е успял да вземе завоя, блъснал се е първо в една кола, след това - в крайпътните бариери, и се е преобърнал от 30 метра височина в пропастта, разказа ръководителят на местната власт. Автобусът се разпилял на парчета", заяви валията.

По думите му в полицията е задържан организаторът на екскурзията Мурат Джейлан, който наел катастрофиралото превозно средство.

Съобщени бяха имената само на ранените. Между тях е едно 10-месечно бебе, чийто живот е вън от опасност.

Засега все още не са огласени официално имената на загиналите, като спасителните екипи издирват техните документи. След като бъде установена самоличността на всички жертви, тленните им останки ще бъдат предадени на техните близки, допълни валията.

В Мармарис е сформирана кризисна маса във връзка с катастрофата. Много хора са се стекли на мястото на катастрофата. Причините се разследват от няколко специално назначени следователи.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари