Жена влезе в болница заради тесни дънки

0
Понякога модата изисква жертви и то големи
Понякога модата изисква жертви и то големи

Понякога модата изисква жертви и то големи. 35-годишната австралийка не е нито първата, нито последната жена, която плаща със здравето си, за да бъде модерна. 

Жената, чието име не се издава, потърсила лекарска помощ, тъй като краката й изтръпнали и останала неподвижна. Това се случило след като няколко часа седяла клекнала, помагайки на приятел, а през това време носила много тесни дънки, съобщава BBC.  

Пациентката се лекувала в болница в продължение на четири дни, за да може отново да ходи без чужда помощ. 

Когато 35-годишната жена пристигнала в лечебното заведение казала на лекарите, че глезените й са изтръпнали и не си чувства краката. 

Тя споделя, че след дългото стоене клекнала е направила няколко крачки. Тогава обаче се спънала, паднала и не успяла да се изправи. Така останала на земята в продължение на няколко часа докато не я открили. Завели я в болницата, а прасците й били толкова подути, че се наложило лекарите да разрежат дънките й, за да ги свалят. 

Медиците установили, че състоянието й е сериозно и може да доведе до увреждане на нервите и мускулите или пък до проблеми с притока на кръв.

Томас Кимбър от Royal Adelaide Hospital подчертава, че обикновено носенето на тесни дънки е безопасно, но въпреки това хората не трябва да стоят клекнали за дълъг период от време. "Ако хората, облечени в дънки, изпитват дискомфорт или изтръпване, докато са клекнали, то трябва незабавно да се изправят и да се пораздвижат", допълва той. 

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари