Жена се спаси по чудо от рухнала къща

0
Къща е рухнала в село Бащино, съобщиха местните жители
Къща е рухнала в село Бащино, съобщиха местните жители

Къща е рухнала в село Бащино, съобщиха местните жители. Привечер за мястото на бедствието тръгна кметът на Кърджали инж. Хасан Азис с екип от специалисти."Стената в Бащино падна малко преди стопанката да излезе на двора. За щастие жената не пострада", поясниха жители на Бащино, цитирани от 24rodopi.com.

През деня Хасан Азис беше на оглед в другите рискови райони в общината. Нанесените щети от поройните дъждове миналата седмица са големи.

Кметът посети рисковите райони с най-сериозни поражения - село Сипей и бл.16 в кв."Веселчане", обобщиха от пресцентъра на Общинска администрация.

Положението в Сипей продължава да се влошава.След снощните валежи там са се появили нови пукнатини, пропадането на земните маси продължава. Хората все още са без вода. Община Кърджали осигури жилище на семейството, чиято къща се срути. Семейства, чиито къщи са застрашени от срутване, днес изнасяха багажа от къщите си. При необходимост те ще бъдат настанени в едно от ученическите общежития в града. За първоначални мерки за укрепване на свлачището са нужни минимум 500-600 000 лева, с които Общината не разполага.

Продължава пропадането на земни маси и край бл.16. Геолог следи процесите там и при необходимост обитателите също ще се евакуират.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари