Жена с коронавирус е починала в Русе

0
Съболезнования на близките!
Съболезнования на близките!

51 нови случая на COVID-19 са установени на територията на област Русе за изминалото денонощие, което е с 81 по-малко заразени отколкото през предходните 24 часа.

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Въпреки това активните случаи стават все повече и повече и към момента те са вече 936, а броят на диагностицираните с коронавирусна инфекция от началото на пандемията достигна 1446 души.

Към момента 121 души с коронавирус са на болнично лечение, а останалите 815 са под домашна изолация.

Сравнявайки числото на новозаразените с това във всички останали области излиза, че за денонощието област Русе се нарежда на осмо място по брой заразени, а вчера беше на пето. Преди Русе са областите София (столица), Пловдив, Варна, Бургас, Монтана, Кюстендил, както и София и Стара Загора, като последните две области са с равен брой нови случаи – все по 53.

Най-много от новоустановените случаи в региона са в община Русе – 38. Във всички останали общини има по няколко случая, с изключение на община Борово, където броят на заразените от началото на пандемията е 24. По един нов случай има в общините Две могили, Сливо поле и Ценово, по двама в Сливо поле и Ветово и шестима в Бяла.

За съжаление през вчерашния ден е починала и жена от Русе с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойната.

Починалите с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията в Русенско станаха 37 на възраст между 50 и 91 години. 16 от починалите са жени, а 21 са мъже.

По-късно през деня очаквайте кратко обобщение относно броя заболели през отиващата си вече седмица.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари