Жена осъди Община Русе за спукана гума в дупка на пътя

0
Жена осъди Община Русе за скукана гума в дупка на пътя
Жена осъди Община Русе за скукана гума в дупка на пътя

Районният съд в Русе се произнесе в полза на жена, завела иск срещу общината. Причината за това е, че в началото на октомври миналата година тя дала колата си на сина си, който обаче, преминавайки през дупка с размери 70 на 30 см. и дълбочина 20 см., намираща се по улица „Македония“, спукал гума и изкривил джанта.

Мъжът карал с разрешена скорост – между 30 и 40 км./ч., а свидетел на инцидента станал негов колега. Ремонтът струвал общо 163 лева, които собственичката на возилото си поискала от местната власт чрез съда, заедно със законната лихва от датата на инцидента, както и разноските, които направила по делото.

Процесуалният представител на Община Русе опитал да оспори дадените от ищеца факти, като докаже съпричиняване на произшествието, но съдът отхврълил твърденията му и уважил изцяло иска. 

Дупки стигащи до над половин метър на дължина и 10 см на дълбочина с опасни ръбове се появиха с идването на пролетта в различни райони на Русе. Кметът Пламен Стоилов коментира, че ремонтът на уличната мрежа вече е започнал.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари