Желаещите да строят в Русе намаляват

0
Регистриран е спад в исканията за строеж
Регистриран е спад в исканията за строеж

През второто тримесечие на тази година общинските администрации на територията на област Русе са издали разрешителни за строеж на 25 жилищни сгради, съобщава НСИ.

По план в тях трябва да има 34 жилища с 6483 кв. м разгъната застроена площ. Също така са издадени документи за строителство на 43 други сгради с 23 095 кв. м РЗП.

Спрямо предходното тримесечие, издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради намаляват с 19.4%.

При  издадените разрешителни за строеж на други сгради е регистриран спад от 10.4 на сто.

В сравнение с второто тримесечие на 2016 г., броят на издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради намалява с 3.8%, жилищата в тях - с 49.3%, а разгънатата им застроена площ - с 25.3%.

Намаление се наблюдава и при издадените разрешителни за строеж на други сгради с 20.4%, както и на тяхната РЗП - с 33.5%.

Най-голям е броят на издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради в община Русе, като делът им в общия брой за областта достига 64 процента. През второто тримесечие на годината е стартиран строеж на 25 жилищни сгради с 47 жилища в тях и на 31 сгради друг вид.

Спрямо предходното тримесечие броят на започнатите жилищни сгради се увеличава с 38.9%, докато жилищата в тях намаляват с 52.5%, а разгънатата им обща застроена площ - с 20.5%. Започнатите други видове сгради нарастват с 55.0%, а разгънатата им обща застроена площ - с 16.1%.

 В сравнение със същото тримесечие на 2016 г. стартиралото строителство на жилищни сгради нараства със 108.3%, броят на жилищата в тях - с 62.1%, а общата им застроена площ - със 130.6%. Започнатите други сгради са повече със 138.5%, докато разгънатата им обща застроена площ намалява с 23.2%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари