Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Жега е! Не се диша! Но и Паркът е в разруха...

1

Жега е! Не се диша!

Всички търсят свежест и прохлада в градини и паркове. Русенският "Парк на младежта" не е това което беше преди години.

Тогава имаше изградена цяла система за напояване с дунавска вода.Поливаше се по цял ден и то в целия парк. Беше свежо и приятно.

Сега всичко е изсъхнало и  буренясало. Районът на "розите" вече не е същият. Правят се смешни опити да се полива с водоноска. Големи части от парка са занемарени и буренясали. Минете по крайбрежната алея и ще видите.

Бившият "Дунавски кът" е грозна гледка. Бившата санаторна детска градина е свърталище на наркомани. Алеите на парка са в окаяно състояние.

Асфалтът навсякъде е от времето на социализма. Да не говорим за люлки и атракциони,които отдавна са разрушени. А колко много бяха те.

Сега това нещо е жалко подобие на предишният "Парк на младежта". Бижуто на Русе за което много ни завиждаха! Колко е важен той за русенци е известно. И то през всички сезони. Не само през лятото.

Какво направихме с него? Как допуснахме да се случи? Какви средства са необходими за да се възстанови целият парк отново и в частност системата му за напояване с дунавска вода? Защото тя е най-важна. Кога кметът и общинските съветници ще дадат смислено обяснение на проблемът. Защо преди имаше пари за всичко, а сега няма?

Теглят се заеми, увеличават се такси; добре няма лошо. Къде е обаче резултатът?

Автор: Димо
(Автор: Димо - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари