Жечо Станков: Президентът да връчи мандата на енергийната комисия

0
Толкова обединени в един сектор всички политически сили рядко сме виждали, каза депутатът от ГЕРБ
Толкова обединени в един сектор всички политически сили рядко сме виждали, каза депутатът от ГЕРБ Снимка: БГНЕС

Толкова обединени в един сектор всички политически сили рядко сме виждали, каза депутатът от ГЕРБ

Ако конституцията позволяваше президента да връчи мандата на енергийна комисия, щеше да има даже правителство днес. Това заяви от трибуната на Народното събрание депутатът на ГЕРБ Жечо Станков, съобщи "24 ЧАСА".

Това си коментирахме с госпожа Теменужка Петкова в кулоарите, защото толкова обединени в един сектор всички политически сили рядко сме виждали, да не кажа, че не сме виждали, каза още Станков.

В този дух бе предложението на Стоян Таслаков от "Възраждане", който обаче поиска мандата да бъде връчен на колежката му Искра Михайлова, също част от комисията по енергетика.

Свидетели на сме на безпрецедентно съгласие и консенсус по тази тема. Искам да поздравя всички партии за национално отговорното поведение.

Искам да отдам заслугите на човека, заради когото се случи това. Снощи заседавахме до изключително късно в енергийна комисия, но причината за това бе една жена, която ни обедини и успя да убеди всички партии да си оттеглят предложенията и да излезем с един общ текст. Успя да убеди всички и да дойдем сутринта да дойдем по-рано да направим извънредна комисия и да приемем едно решение, с което да спасим централите и да предоговорим плана за възстановяване и устойчивост. Тя се казва Искра Михайлова и отдавам заслугите изцяло на нея, започна Таслаков.

Знам, че сън не я ловеше, докато не намерим решение да спасим централите в Марица-Изток. Ако сега президентът гледа и се чуди на кого да връчи третия мандат, ето един пример, една фигура, която успя да обедини всички в парламента по една изключително важна тема, каза още той.

Вчера енергийната комисия заседава в продължение на няколко часа, чак до 22 ч. вечерта. В крайна сметка членовете ѝ излязоха с консенсусно решение срещу спестяването на 40% емисии до 2025 г. , както и за промени в плана за възстановяване в частта за енергетика

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари