Жандармерия окупира ЖП гарата в Русе

4
Засилено полицейско присъствие заради влак пълен с фенове на футболния отбор „Ференцварош“
Засилено полицейско присъствие заради влак пълен с фенове на футболния отбор „Ференцварош“ Видео: Русе Медиа

Засилено присъствие на полиция и жандармерия имаше тази вечер на Централната жп гара в Русе.

Причината бе пристигането на влакова композиция от 12 вагона от Унгария, с която пътуваха 800 фенове на футболния отбор „Ференцварош“. Тази вечер унгарският тим излиза срещу отбора на „Лудогорец“ в Разград, информира Русе Медиа.

Всъщност общият брой на привържениците на унгарците е над 1000 души, но част от тях пътуват до България с автомобили. Основната група е наела цял влак, за да пропътува разстоянието до Разград. Композицията пристигна на жп гарата в Русе с около 45 минути закъснение, тъй като граничната проверка на документите е започнала още в Гюргево. Голяма част от феновете обаче са отказали да им съберат паспортите, за да се спести време при въвеждането на данните в системата. Въпреки че са граждани на страна-членка на ЕС, правилата и спогодбите, свързани с футболни фенове, изискват да бъдат проверявани щателно, преди да бъдат допуснати до територията на страната на спортното мероприятие.

Унгарците пристигнаха в Русе с песни и размахване на шалове и знамена през прозорците. Във вагоните очевидно вървеше купон, а силите на реда в Русе бяха подготвени за евентуални изстъпления. Причината е, че при влизането в Румъния феновете са хвърляли пиратки по полицаите и са създали напрежение. Там те са били щателно претърсени, но въпреки това полицията в Русе бе нащрек. На място на жп гарата беше и част от ръководния състав на ОД на МВР –Русе, за да следи за осигуряване на реда.

Проверките на документите на феновете се извършваше много бързо от служителите на Гранична полиция, които работеха на четири пункта. До инциденти от страна на унгарските запалянковци за щастие не се стигна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари