Жълт код за вятър и рекордно високи температури в събота

0
Ще продължи да се пренася доста топъл въздух от Северна Африка
Ще продължи да се пренася доста топъл въздух от Северна Африка

Ще продължи да се пренася доста топъл въздух от Северна Африка

През почивните дни към Балканите и нашата страна ще продължи да се пренася доста топъл въздух от Северна Африка и температурите ще достигат рекордно високи стойности.

Утре сутринта в повечето райони на страната се очакват стойности между 12 и 17 градуса, като по-хладно ще е в западната част на Дунавската равнина и Тракия.

През деня отново ще духа силен южен вятър и в 9 области на Западна България остава в сила жълт код за опасно време - Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, София област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград.

НИМХ

Вятърът обаче ще повиши температурите до почти летни стойности. Максималните ще достигат от 25 до 33 - 34 градуса на места в Северна България.

Тези високи температури ще бъдат придружени и от много слънце. Едва в края на деня от запад облаците ще започнат да се увеличават, но ще остане без валежи.

В планините слънцето също ще е много щедро, но ще духат силни и дори бурни южни ветрове. И тук температурите ще са необичайно високи и в планинските курорти ще достигат около 25 градуса.

В неделя ще се задържи топло с минимални температури между 12° и 17°, на места в Северна България - до 20°, максималните - предимно между 26° и 31°. Облачността ще е променлива, вероятността за валежи - малка. След обяд югозападният вятър ще отслабне, а привечер в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух.

В понеделник ще има променлива, предимно висока и средна облачност, почти без валежи. Температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните, минималните - между 11° и 16°, а максималните - между 22° и 27°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари