Земетресението във Вранча е усетено в Русе

1
Балканите се тресат - земетресения са усетени в България, Гърция, Турция и Румъния
Балканите се тресат - земетресения са усетени в България, Гърция, Турция и Румъния

Четири земетресения отчете Европейският сеизмологичен център тази сутрин.

Два от трусовете бяха регистрирани в Гърция. Първият беше с магнитуд 5,4 по Рихтер и разтърси северозападната част на южната си съседка. Земетресението е станало в 4.26 часа, а епицентърът му е бил на 19 километра от крайбрежния град Превеза и на 294 километра северозападно от Атина.

Земетресението също така е усетено в град Янина, където местната противопожарна служба инспектира района за възможни щети по пътищата или друга инфраструктура. Кметът на Превеза Христос Баилис заяви за радио Скай, че зоната е била разтърсена неотдавна от друг трус с магнитуд от 4,4, информира Нова телевизия.

Няколко часа по-късно беше регистриран втори трус с магнитуд от 5,2 по Рихтер. Той беше усетен около 4.30 часа българско време в Югозападна Гърция, в близост до Лефкада. Дълбочина - 5 км. И при двата труса нямаше пострадали или нанесени сериозни щети.  

Трети трус отчете Европейският сеизмологичен център тази сутрин. Земетресение от 4,2 степен по Рихтер е било регистрирано в окръг Малатия, Югоизточна Турция. По данни на сеизмологичната обсерватория Кандилли в Истанбул трусът е станал в района на град Аргуван в 8.17 часа на дълбочина от 5 километра.

Земетресение беше регистрирано и в сеизмологичния район Вранча, Румъния. Tрусът е бил с продължителност няколко секунди и е усетен в Русе и в населени места на областта. В крайдунавския град най-осезаемо е било по високите етажи на сградите. Земетресението е било с магнитуд от 3,9 по Рихтер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари