Земетресение разлюля Турция

0
Кахраманмараш през февруари бе епицентър на разрушителни земетресения от 7,7 степен по Рихтер
Кахраманмараш през февруари бе епицентър на разрушителни земетресения от 7,7 степен по Рихтер

Кахраманмараш през февруари бе епицентър на разрушителни земетресения от 7,7 степен по Рихтер

Земетресение с магнитуд 4 е било регистрирано днес в турския окръг Кахраманмараш, който през февруари бе епицентър на разрушителни земетресения от 7,7 и 7,6 степен по Рихтер, съобщават турски медии.

Трусът, регистриран от сеизмологичната обсерватория Кандилли в Истанбул, е разлюлял района в 14:39 часа днес. Епицентърът е бил в района на град Пазарджък на дълбочина 5 км под земната повърхност.

Земетресението е било почувствано и в съседните окръзи, съобщава електронното издание Сон дакика.

Пазарджък бе епицентър и на първото от двете разрушителни земетресения на 6 февруари. Този трус с магнитуд 7,7 бе последван от ново земетресение с магнитуд 7,6 девет часа по-късно, чийто епицентър бе в района на град Елбистан, също в окръг Кахраманмараш. В трусовете загинаха над 50 хиляди души, а около 115 хиляди бяха ранени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари