Земеделец загина при взрив на мина в Украйна

0
Тракторът му се е натъкнал на мина по време на оран
Тракторът му се е натъкнал на мина по време на оран

Тракторът му се е натъкнал на мина по време на оран

Украински земеделец е загинал в североизточната Харковска област вчера, когато тракторът му се натъкнал на мина по време на оран, предаде Ройтерс, като се позова на местната аварийна служба.

Регионът, част от който бе под руска окупация, е осеян с мини и земеделците рискуват живота си, докато обработват нивите, които все още не са напълно изчистени от заложените експлозиви, посочва агенцията, цитирана от БТА.

"Молим всички да бъдат колкото е възможно по-внимателни и да не забравят за голямата опасност от мини в териториите, възвърнати след окупация", обяви областната аварийна служба в приложението "Телеграм".

По-рано тази година украинските власти обявиха, че руското нашествие в Украйна е довело до създаването на най-голямото минно поле в света, разпростиращо се на двеста и петдесет хиляди квадратни километра.

През изминалото денонощие руската армия е нанесла 70 удара по Херсонска област, в резултат на което има един убит и шестима ранени, съобщи Укринформ, като се позова на съобщение на началника на регионалната военна администрация Олександър Прокудин. Загиналият човек е бил в двора на частния си дом в района на Берислав.

"Врагът изстреля 404 снаряда от минохвъргачки, артилерия, реактивни системи за залпов огън "Град", бойни машини на пехотата (БМП), танкове, самолети и безпилотни летателни апарати. 16 снаряда бяха насочени към град Херсон", уточни Прокудин. По неговите думи под руския обстрел са попаднали жилищни квартали, учебно заведение, сграда на железопътна компания и парк в Херсон.

Укринформ предаде още, че украинската противовъздушна отбрана е свалила руска управляема въздушна ракета Х-59 и шест еднопосочни щурмови дрона "Шахед". Това бе обявено от говорителя на генералния щаб на украинската армия Андрий Ковальов, който посочи, че са нанесени разрушения на гражданска инфраструктура.

Същевременно ТАСС предаде, че в Курска област е била осуетена украинска атака с дронове.

"Днес около 5:00 ч. сутринта в района на Курск е осуетена атака на украински безпилотни летателни апарати - унищожени са шест безпилотника от самолетен тип, а четири са обезвредени със средства за радиоелектронна борба". Няма пострадали и разрушение", написа в своя канал в приложението "Телеграм" губернаторът на областта Роман Старовойт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари