Зеленски посети засегнати от войната деца в украинска болница

0
Президентът на Украйна се срещна с първото ранено във войната дете, което получи протеза
Президентът на Украйна се срещна с първото ранено във войната дете, което получи протеза

Президентът на Украйна се срещна с първото ранено във войната дете, което получи протеза

Украинският президент Володимир Зеленски посети Националната специализирана детска болница "Охматдит", където разговаря с деца, преминаващи през рехабилитация, след като са били ранени при руски атаки, предаде Укринформ, като се позова на публикация на президента в "Телеграм".

"Посетих болница "Охматдит", за да се срещна с приети за лечение там ранени деца, за да ми разкажат те за техните хобита и за себе си", написа Зеленски, предаде БТА.

Президентът на Украйна се е срещнал в частност с Марина Пономарьова от Херсонска област, посочва Укринформ. Зеленски по-рано бе записал видеопоздрав за нейния рожден ден и ѝ бе обещал да се видят на живо. Марина стана първото ранено във войната дете, което получи протеза.

По информация от канцеларията на украинския президент Зеленски е разговарял и с Катерина и Юлия Йоргу. Момичетата са били ранени при руска ракетна атака по железопътната гара в Краматорск. Майка им е загинала. Държавният глава се срещнал и с Елисавета Надточни и Богдан Яловитски, които преминават планирана рехабилитация в болницата.

Зеленски е поздравил децата по повод Никулден и им е раздал подаръци. Той също така е разгледал модерно оборудване, което се използва за рехабилитация на деца.

Генералният директор на болницата Володимир Жовнир е предал на президента играчки, изработени от млади пациенти.

Зеленски е подчертал по време на визитата, че е горд от украинците, които помагат на децата да преодолеят последиците от руските атаки и да започнат наново живота си. "Всеки ден се борим украинските деца да живеят в мирна, независима Украйна, да се чувстват щастливи, всичките им желания да бъдат изпълнени и всичките им мечти да се сбъднат", каза украинският президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Философ
    Първопричината за трагичните събития и причинноследствените връзки в резултат на което са сегашните събития посещава децата.Какъв цинизъм искариотски.....заради отминали събития от времето на Цар Николай,Ленин,Сталин,Хрушчов..... провал с новият Йерусалим и един невърнат заем...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари