"Зеленият сертификат" отпада за всякакви дейности в България

1
Изискването за „зелен сертификат“ отпада от 21 март
Изискването за „зелен сертификат“ отпада от 21 март

Изискването за „зелен сертификат“ отпада от 21 март

От 21 март, понеделник, отпада изискването за зелен сертификат за всякакви дейности и мероприятия в България, ограничени до момента, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

От същата дата присъственото обучение във висшите училища ще се провежда, ако е въведено обучение по график, при което не се допуска едновременно провеждане на практически или семинарни упражнения на повече от 50 на сто от групите, както и смесване на групи и е създадена организация за провеждане на лекции при 50 на сто заетост на помещенията.

Остава изискването за редовно проветряване, дезинфекция на помещенията и носене на защитни маски за лице от студентите и преподавателите.

Със същата заповед от 29 март отпада изискването за изследване с щадящи тестове в училищата в страната.

Зеленият сертификат за дейности на закрито беше въведен през октомври 2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    до умника:
    Ако бяхме направили бунт с/у сертификати и ограничения, щеше ли да участваш.
  • 1
    2
    До тъмния отмъстител:
    Отговарям: ами 'щото сте глупави и не мислите с главите си! Ако от €врогейския съюз ви бяха спуснали директивата, че трябва да ручате лайна, и лайната щяхте да изручате! Следващия път (ще има, убеден съм!) следете пътя на паричните потоци! И МИСЛЕТЕ!
  • 2
    1
    darkaveng
    Защо бе, джанъм, ручахме жабетата! Некой мастит корифей мое ли ми обясни това!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари