Заявления за подвижна избирателна урна и за гласуване по настоящ адрес ще се приемат до 14 октомври

0
Гражданите могат да подават заявления в Зала 1 в сградата на Община Русе
Гражданите могат да подават заявления в Зала 1 в сградата на Община Русе Снимка: Dunavmost

При подаване на електронно заявление не се изисква електронен подпис, уточниха от Община Русе

Във връзка с произвеждане на избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г., Община Русе уведомява, че до 14 октомври 2019 г. (събота) вкл. избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват, следва да заявяват желанието си в писмена форма чрез Приложение № 17-МИ.

Когато избирателят не е подал заявление в указания по-горе срок, той може да гласува с подвижна избирателна кутия, ако заяви това не по-късно от 5 дни преди изборния ден (23.10.) и при условие че на територията на населеното място е назначена подвижна избирателна комисия.

Заявлението трябва да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на Община Русе по постоянния адрес или по настоящия адрес, когато е подадено заявление по чл. 36 ИК за гласуване по настоящ адрес и лицето е вписано в избирателния списък по настоящия му адрес.

При подаване на електронно заявление не се изисква електронен подпис, уточниха от Община Русе.

ЗаявлениеПриложение №13-МИ за вписване на избирател в списъците по настоящ адрес, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, се прави писмено в населеното място по настоящ адрес на лицето до 14 октомври 2023 г. включително.

Условието за вписване на избирателя в избирателен списък по настоящ адрес е регистрацията на настоящия адрес в съответното населено място да е извършена най-малко 6 (шест) месеца преди изборния ден – до 28 април 2023 г. включително.

Електронните заявления за вписване в избирателен списък по настоящ адрес се подават чрез електронно заявление през интернет страницата на ГД ГРАО.

Гражданите, подали заявление за гласуване по настоящ адрес, могат да направят справка за адреса на избирателната секция в данните от окончателните избирателни списъци за гласуване след 17.10.

Гражданите могат да подават заявления в Зала 1 в сградата на общината на пл. „Свобода” № 6 всеки работен ден от 09:00 до 11:30 ч и от 13:30 до 17:00 ч.

Справки и информация по избирателни списъци – в Зала 1 и на тел. 082/881-612 и 082/ 881-671.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари