Затворник съди държавата за 50 000 лева

0
Пандизчията от Пловдивския затвор се жалва от много работа и мизерни условия
Пандизчията от Пловдивския затвор се жалва от много работа и мизерни условия

Пандизчията от Пловдивския затвор се жалва от много работа и мизерни условия

Пловдивски пандизчия поиска 50 000 лева обезщетение заради неприятния си престой зад решетките.

Една от основните причини, която го накарала да си търси правата, е че бачкал почти нон-стоп. В периода на пребиваване в Затвора той бил устройван на работа на различни длъжностни, включително в служебния стол, бил е и санитар. Навсякъде бачкал по 12 часа, на 6-дневна работна седмица, пише "Марица".

Оплакванията му далеч не се изчерпали само с това. Пандизчията се оплакал от пренаселени килии, липса на постоянен достъп до санитарен възел и постоянно течащи топла и студена вода. По думите му, дюшеците и бельото били много стари и мръсни, в килиите пък било задушно и имало мухъл. Оплакал се също от факта, че затворниците си перат дрехите в килията и пак там си ги сушат. Не останал доволен и че трябва да съжителства с дървеници и гризачи, както и че нямал условия за раздвижване и спорт.

Затворникът бил непушач, а бил държан в килия с пушачи. Посочил още, че през 2015 г. бил извеждан от ареста през нощта, за да го разпитват в полицията, което представлявано допуснато от охраната нарушение.

В крайна сметка магистратите уважили претенциите му само за пренаселените килии и му присъдили обезщетение в размер на 5000 лв. за 971 дни престой зад решетките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари