Затворник оживя с 62% захар в кръвта

0
Медицинското чудо, достойно за рекордите на Гинес, се случи в Софийския централен затвор
Медицинското чудо, достойно за рекордите на Гинес, се случи в Софийския централен затвор

Възможно ли е човек да има 62% захар в кръвта? Оказа се, че да. Медицинското чудо, достойно за рекордите на Гинес, се случи тези дни в Софийския централен затвор. Сестра от лечебницата спаси арабин с невероятните 62% захар в кръвта.

Похвали за невероятния й професионализъм трябва да получи сестрата към клиниката на затвора Румяна Илчифова, която направила чудо да върне затворника към живота, пише Всеки ден.

Арабинът Рафак Янчак излежавал лека присъда, а скоро трябвало да излезе на свобода. Той е бил настанен в отделението за чужденци в Софийския централен затвор, където уж условията са доста по-добри от тези на българските престъпници. Внезапно здравето му се влошило, целият пребледнял, припаднал и веднага бил изпратен на третия етаж, където е лечебницата на пандиза.

Там му били измерени рекордните 62% захар в кръвта. Станало ясно, че Рафак е развил зверски диабет. Никой от медиците не вярвал, че човек с такива данни изобщо може да е между живите. Всички твърдят, че такова количество кръвна захар спокойно може да бъде записано в рекордите на Гинес и да влезе в учебниците по медицина. 

За радост чужденецът попаднал в ръцете на сестрата, която преди това спасила много други животи на лишени от свобода. Тя, вместо да се паникьосва от феноменално високите цифри, веднага сложила система, с която променила състоянието на глюкозата в организма му и съживила арабина. Самият затворник изобщо не е знаел, че страда от диабет. Той нямал никакви оплаквания, не спазвал каквито и да е диети, само чакал да излезе на свобода. Явно болестта му се е развила за рекордно бързо време, като параметрите на диабета били застрашителни за живота му и всички твърдят, че трябва да дава курбан.

Когато други специалисти анализирали причината за тежкото заболяване, казали, че то се дължи на стреса, на който арабинът е подложен зад решетките. Най-вероятно и еднообразната храна също е повлияла за тежкото положение на чужденеца. Очаква се след този инцидент в Софийския затвор да се обърне по-голямо внимание на лишените от свобода, като ще започнат да им се правят по-чести прегледи, ще се подобри най-вероятно и менюто им.

Над 520 000 са диабетиците в България

В България диабетиците са около 520 000, сочи статистиката. Мнозина обаче не знаят, че страдат от това заболяване или че се намират в преддиабетно състояние. В началния етап няма патологични изменения, но стойностите на кръвната захар са над нормата. Това може да се установи при изследвания по друг повод. Не всички лекари обаче са способни да познават симптомите на коварната болест, много често се дават диагнози за диабет, а се оказва, че проблемите са коренно различни.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари