Затвориха летище в Австралия заради заплаха за бомба

0

Полицейска блокада спря работата на едно от най-големите летища в Австралия – това в Брисбън, след като мъж размаха нож в едно от заведенията на аерогарата, а след това заплаши с бомба, предаде БГНЕС.

Терминалът, обслужващ международните полети е бил евакуиран, след като 50-годишен мъж, говорещ арабски, заплашил с нож жена в заведение, а полицията съобщи, че е поставил и съмнителен пакет. На летището е настъпила масова паника.

Малко по-късно версията „тероризъм“ беше отхвърлена, а срещу нападателя бяха повдигнати обвинения за домашно насилие, фалшива заплаха за унищожаване на авиационно съоръжение и фалшива заплаха за поставена бомба.

Пакетът, който бил намерен е бил малък черен сейф с жици, които стърчат от него, се вижда на снимката, публикувана от полицията в Куинсланд. Шефът на полицията комисар Иан Стюарт заяви , че „устройството е безобидно, но то показва изключителното желание на този човек да създаде риск, заплаха и да предизвика страх“.

Мъжът, предизвикал паниката, е задържан и ще бъде изправен пред съда в понеделник. До момента самоличността и мотивите му не се съобщават. Терминалът е бил отворен 2 часа по-късно.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари