Затворени пътища, закъсали снегорини и пожарни коли в Шуменско

2
Работата на спасителните екипи в областта продължава
Работата на спасителните екипи в областта продължава Снимка: БГНЕС / архив

Работата на спасителните екипи в областта продължава

Усложнена е обстановката на територията на област Шумен, където има закъсали снегопочистващи машини и пожарни коли.

От полицията съобщават, че затворен поради снегонавяване е пътят от Шумен към Разград, предава NOVA. На пътен възел „Диамант” е изграден контролно-пропускателен пункт от 23:00 часа. Полицейски служители пренасочват водачите по обходен през Търговище маршрут. Изцяло затворен е пътят Шумен - Силистра, в района на Хитрино поради силни навявания са се образували снежни преспи. Затворен е и пътят от село Зайчино ореше към Варна.

Десетки са получените сигнали за закъсали автомобили, паднали клони и дървета. Целият наличен състав на РДПБЗН - Шумен е мобилизиран и е на терен. Обстановката в северната част на областта е сложна, има сигнали за закъсали автомобили в района на Каолиново, Нови пазар и Хитрино. 36 са получените сигнали, 12 от които за евакуации, които са извършени.

Има сигнали и за паднали клони и дървета, отработват се приоритетно. Поради силните снегонавявания и образувани преспи има закъсали три противопожарни автомобила и снегопочистваща техника.

Работата на спасителните екипи в областта продължава. Поради скъсан централен електропроводник няма ток в Нови пазар, получени са съобщения за спряно електроподаването в някои шуменски села.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    фена на Путин
    Само два, три дни назад: АПИ - готови сме за зимата, всичко е проверено и подготвено. И 10 см сняг след няколко дни затваря пътища и се сее хаос. Невероятно проста държава сме. Народът умишлено се държи в ужасни условия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари