Затвор за мъж, опитал да убие братовчед си

0
До инцидента с 17-годишния младеж се е стигнало след сбиване
До инцидента с 17-годишния младеж се е стигнало след сбиване Снимка: Районен съд - Стара Загора

До инцидента с 17-годишния младеж се е стигнало след сбиване

Окръжен съд – Стара Загора наложи наказание лишаване от свобода за срок от шест години и осем месеца на 33-годишния С. М., неосъждан. Ефективното лишаване от свобода подсъдимият ще търпи при първоначален строг режим.

С постановената присъда С. М. е признат за виновен в това, че на 04.05.2023 г. в село Манолово, община Павел баня, чрез нанасяне на удар с нож, е направил опит умишлено да умъртви 17-годишен младеж, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини.

Подсъдимият често влизал в пререкания и конфликти с родствениците си, поради системна и прекомерна употреба на алкохол от негова страна. До фаталния инцидент се стигнало след сбиване между С. М. и негови братовчеди.

Наказателното производство премина по реда на съкратено съдебно следствие, като първоначално наложеното наказание бе намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари