Русенка разказва за „хотела на ужасите“ в Чифлика

1
Кошмар с три звезди преживява Малина Тончева, вместо подарената ѝ почивка за юбилея й
Кошмар с три звезди преживява Малина Тончева, вместо подарената ѝ почивка за юбилея й Видео: NOVA

Затварят част от „хотела на ужасите“ в село Чифлика.

Това заяви министъра на туризма Николина Ангелкова в кулоарите на НС.  След тв репортаж стана ясно, че комплексът е три звезди, но условията в него са повече от мизерни.

Ангелкова обясни, че са постъпили сигнали за неприемливите условия за настаняване в „Чифлика“. Така се стига до спешна проверка преди два дни, която установила, че обектът не трябва въобще да функционира като хотел.

Получихме и сигнали от родители, които са записали децата си за зелено училище там. Това е абсолютно недопустимо, хотелът не отговаря на изискванията за нормално пребиваване, нито пък за зелено училище на деца, каза тя, предаде БТА.

По препоръки на РЗИ още днес ще бъде затворен първият етаж от комплекса.

Министерството очаква Комисията за защита на потребителите да я сезира и да предостави всички документи за нарушения, за да започне процедурата по отнемането на категоризацията му. "Изискали сме от Димитър Маргаритов да сезира процедурата и да отнемем незабавно категоризацията. Това ще се случи в рамките на 3-4 дни", допълни Ангелкова. КЗП е съставила 12 акта за 10 000 лева глоба.

През 2015 година хотелът дои поискал да увеличи звездите си от три на четири, но тогава му е било отказано. По думите й той мястото за настаняване използват неправомерно и думата "спа" в името си, а няма сертификат за това по наредбата.

Тя припомни готвените промени в Закона за за туризма, които предвиждат създаването на т.нар „туристически инспекторат“. Така на практика няма да се чака друг орган, за да се започне процедура по отнемане на категоризацията на хотелите. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари