Засилено полицейско присъствие в Розино

1
Предстои да повдигнат обвинения на задържаните роми
Предстои да повдигнат обвинения на задържаните роми Видео: БНТ

Засилено е полицейско присъствие в карловското село Розино.

Вчера там бяха задържани 44 души след пореден масов бой между две враждуващи ромски фамилии. Областна дирекция на МВР - Пловдив и прокуратурата дадоха брифинг по темата, предава БНТ.

старши комисар Атанас Илков - директор на ОДМВР Пловдив: С оглед на това, че ние бяхме там, в селото със засилено полицейско присъствие. Реакцията беше много бърза и ситуацията беше овладяна много бързо.

Старши комисар Илков обясни, че става въпрос за стара вражда между два рода и преди се е стигало до напрежение и подобни ситуации.

старши комисар Атанас Илков: Ние продължаваме с нашите действия. В събота и в неделя са извършени изключително много процесуални действия под ръководството на районната прокуратура. При тях бяха иззети три незаконни ловни пушки, два газови пистолета и в днешния ден продължаваме по установяване на други такива, които могат да застрашат живота и здравето на хората.

Вчера са били задържани 44 лица.

Димитрина Шекерова - председател на Районната прокуратура - Карлово: Извършени са изключително активни процесуално-следствени действия. 16 огледа, няколко претърсвания и изземвания. Предстои сериозен анализ на събраните до момента доказателства, като колегите предстои да анализират същите задълбочено и да преценят какво прецизно обвинение да повдигнат на лицата и каква адекватна мярка за неотклонение да определят. При взето решение за внасяне на искане до Районния съд за определяне на най-тежката мярка за неотклонение, съответно ще бъдат издадени и постановления за 72-часово задържане с оглед осигуряване на лица пред съда за разглеждане на искането по мярката.

Старши комисар Илков каза, че на този етап ще бъде изградена полицейска приемна в село Розино, с която да бъде гарантирано постоянно полицейско присъствие.

старши комисар Атанас Илков: Миналата седмица и с кмета на град Карлово сме обсъждали темата. Тази седмица на общинска сесия ще бъде внесено това предложение за гласуване на средства за осигуряване на помещение, в което ще бъде изградена тази полицейска приемна, която да започне да функционира максимално бързо.

От МВР определиха ситуацията в село Розино като спокойна.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари