Засилено полицейско присъствие край границата ни със Сърбия

0
КАТ предприема допълнителни мерки заради интензивния трафик
КАТ предприема допълнителни мерки заради интензивния трафик

Засилено е полицейско присъствие по пътищата, водещи към границата ни със Сърбия.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР. С оглед интензивния трафик на транзитно преминаващите през страната чужденци, екипи ще бъдат разположени по автомагистралите „Марица“ и „Тракия“, и пътя София-Калотина.

„Пътна полиция“ предприема допълнителни мерки заради засиления трафик на транзитно преминаващи чужди граждани от южната ни граница към западната. Поради тази причина засилено ще е присъствието на екипите по пътя от ГКПП „Капитан Андреево“, автомагистрала „Марица“, автомагистрала „Тракия“ и път I-9 (София-Калотина).

Остава в сила и засиленото полицейско присъствие по основните пътища на страната, тъй като периодът съвпада с отпуските у нас и интензивното пътуване от и към Черноморието ни.

Със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура“, в последния работен ден на седмицата за времето от 18.00 до 20.00 часа ще се спират товарните автомобили, движещи се в посока София-Пловдив на автомагистрала „Тракия“. Изключение ще се прави за онези камиони, превозващи опасни товари, живи животни и стоки на температурен режим.

Същата мярка ще е в сила и в неделя, но за времето от 16.00 до 20.00 часа за движещите се в посока Бургас-София. Подобно ограничение ще има и на автомагистрала „Марица“ в неделя за времето от 16.00 до 20.00 часа в посока Свиленград-автомагистрала „Тракия“.

На автомагистрала „Струма“ движението на товарни автомобили ще е ограничено за времето от 10.00 до 14.00 часа в посока п. в. Даскалово-автомагистрала „Тракия“.

От полицията отново припомнят основните правила за безопасно шофиране :

- водачите да шофират със съобразена с пътните условия скорост и да спазват указанията на маркировката и на служителите на реда;

- в никакъв случай да не се движат в аварийната лента на магистралите и да не спират там без причина;

- в никакъв случай да не подценяват дължината на пътя и ако той е над 3 часа, да предвидят поне една почивка;

- да не поемат на път, ако са употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари