Защо трябва да обичаме враговете си?

1
Омразата е деструктивна и трябва да опитате да се отървете от нея
Омразата е деструктивна и трябва да опитате да се отървете от нея

Всички ние имаме своите неприятели - хора, които се наслаждават на това да ни причиняват болка

Независимо как сте се сдобили с тях, помислете защо всъщност трябва да цените съществуването им, съветва Mila.bg

Учат ви как да управлявате гнева си
Неприятелите ви са най-подходящите хора, които да ще ви помогнат да разберете как да управлявате гнева. Да, те може да предизвикат най-лошата част от гнева ви, но, парадоксално, те може да ви научат да се справяте с него. Не можеш да се ядосваш истински на някого, когото обичаш, и едва в този момент, когато наистина си ядосан, се научаваш как да управляваш яда. Защото управлението на гнева е по-ефективно, когато е на практика, а не на теория. А неприятелите са като терапевтите, от които имате нужда, но всъщност не желаете.

Това е възможност за здрава конкуренция
Може да не го знаете, но вашите неприятели вадят от вас неподозирани сили и таланти. От тях получавате мотивация да се състезавате и може дори да ви заведат до победата.

Единствено трябва да внимавате да не ставате по-лоша версия на себе си, докато се състезавате. Работата срещу противник е сложна и трябва да сте сигурни, че няма да навредите на себе си или на морала си в този процес. Здравата конкуренция ви е достатъчна.

Техните отрицателни забележки може да ви помогнат да направите пробив
Вярно е, че враговете ви никога не могат да кажат нещо наистина добро за вас. Въпреки това те могат да послужат за коректив. Считайте казаното от тях за хипербола, но и не го подценявайте – в него вероятно има зрънце истина, която верните ви и добри приятели нямат смелост да ви кажат.

Враговете също могат да бъдат мощни съюзници
Да обичаш неприятелите си също може да означава да положиш усилия да си взаимодействаш с тях. Това също може да ви е от помощ в работата с хората в дългосрочен план. Може да усъвършенствате своите лични умения в тази посока и това да бъде голям плюс във вашия път.

Дават ви възможност да осъзнаете добрите хора и неща
Много пъти пренебрегваме това, което наистина има значение в живота. И пропускаме да благодарим за хубавите хора по пътя си, за здравите семейни и приятелски връзки. Е, неприятелите са тук, за да ни ги напомнят. Както и за да помогнат да не приемаме тези, които ни обичат, за даденост.

Имате ли наистина нужда от омразата?
Истината е, че враговете носят само токсични емоции и пораждат лоши реакции. Ако наистина живеете един добър живот, не може да носите целия този багаж със себе си.

Омразата е деструктивна и трябва да опитате да се отървете от нея. Всеизвестен факт е, че никой не може да стигне наистина далеч в живота, докато носи много емоционален багаж. Е, омразата е такава и тежи прекалено. Оставете я на следващата гара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари