Защо този мъж има ухо на ръката?

0
Австралийски изпълнител на забавни програми е имплантирал ухо в ръката си
Австралийски изпълнител на забавни програми е имплантирал ухо в ръката си Видео: Pedestrian.tv

Австралийски изпълнител на забавни програми е имплантирал ухо в ръката си, което ще бъде свързано с интернет. Може да звучи като лудост, но това е дългосрочен проект, който свързва науката, изкуството и технологиите.

Изпълнителят се казва Стелиос Аркадиу – Стеларк (Stelios “Stelarc” Arcadiou). Откачената идея му идва преди 20 години, но дълго време не успява да намери медицински екип, който да извърши операцията.

Ухото вече е част от ръката ми и има собствено кръвоснабдяване“, казва Аркадиу. „Ще го завършим с мои стволови клетки. Такава операция е незаконна в САЩ, така че трябва да се извърши в Европа. Това все пак е експеримент и няма гаранция, че стволовите клетки ще се развият както трябва. Но това е голяма възможност.

Въпреки че ухото изглежда естествено, било то и на неестествено място, то не е клонирано генетично – това е имплант, около който кожата и тъканта ще пораснат. В ухото е имало вграден микрофон, но е трябвало да бъде премахнат заради инфекция. На мястото на премахнатия микрофон Стеларк възнамерява да постави безжично устройство, което ще предава аудиосигнали в интернет и ще може да бъде следено с GPS.

Ухото не е за мен. Аз имам две работещи уши“, добавя Стеларк. „Това ухо е дистанционно слушащо устройство, предназначено за хора, които са далече. Те ще могат да слушат какво казвам или да слушат концерта, който аз слушам. Където съм аз, там сте и вие.“

„Няма да има копче за изключване. Единственият начин ухото да не предава, е да нямам интернет, но като цяло идеята е точно обратната.“

На видеото се вижда имплантирането на ухото:

Източник: Мегавселена
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари