Защо се появи надписът "Дневникът е подправен" на няколко машини в страната?

1
Все още не е известно дали става дума за опит за въздействие или технически проблем
Все още не е известно дали става дума за опит за въздействие или технически проблем Снимка: БГНЕС

Все още не е известно дали става дума за опит за въздействие или технически проблем

Съобщението "Дневникът е подправен" се е изписало на екраните на няколко машини в три избирателни секции в различни градове - Варна, Свищов и село Ковачево, Пазарджишко. Заради това с решение на ЦИК изборите там ще се проведат само с хартиени бюлетини.

Случаите са предадени на прокуратурата, като все още не е известно дали става дума за опит за въздействие или технически проблем, заради който се е включила системата за защита, пише Актуално.

"В 10 секции в страната е взето решение да се премине на гласуване с хартиени бюлетини, тъй като машините по различни причини не са започнали работа. В една от тези секции имаме различен кеш-код от удостоверения. Това е в МИР-Русе. В три от секциите - в РИК Свищов, Варна и Пазарджик, конкретните места не мога да кажа в момента - машината изписва на екрана: "Дневникът е подправен". По тази причина е взето решение да не се гласува с тези машини, а да се мине на гласуване с хартиена бюлетина. В останалите просто не могат да тръгнат машините, за да работят", обясни говорителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева, цитирана от БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари