Защо Росенец е толкова важен

1
"Росенец е дума, която съдържа в себе си думите "олигархия", "отвращение", "наглост", "безобразие", "задкусилия", а и още много думи, които обрисуват това, което чувстваме всички тези, които все още се стремим към нормалност", пише Мартин Димитров
"Росенец е дума, която съдържа в себе си думите "олигархия", "отвращение", "наглост", "безобразие", "задкусилия", а и още много думи, които обрисуват това, което чувстваме всички тези, които все още се стремим към нормалност", пише Мартин Димитров Снимка: БГНЕС/архив

Рекламният експерт Мартин Димитров с коментар във фейсбук за политическата ситуация у нас: 

"Росенец е малък, в известен смисъл непривлекателен плаж. И макар Политическа Партия ГЕРБ, а и техните предшественици в управлението, да сътвориха пълни свинщини по целия морски бряг на страната ни, все още има места, по-красиви, по-диви и по-приятни за плажуване от Росенец. Малко са, но ги има.

През годините всички ние - поради незаинтересованост, поради примирение с тарикатлъка, поради безсилие и отчаяние, поради отвращение - допуснахме много от плажовете на страната ни да бъдат заграбени. Толкова много сме загубили, защо да не загубим и още една малка плажна ивица? На всичкото отгоре над Росенец често се носи аромата на петрол - от съоръженията на "Лукойл", както и от преминаващите танкери. Струва ли си всичко това заради едно парче плаж?

НЕ МИСЛЕТЕ ЗА РОСЕНЕЦ КАТО ЗА ПЛАЖ. Мислете за Росенец като за бряг, от който задкулисието прави своя щурм върху останалите 111 000 квадратни километра от страната ни. Не мислете за Росенец като за място с красив залез, а като за място, което хвърля мъртвешка сянка върху животите ни.

РОСЕНЕЦ НЕ Е ГЕОГРАФСКО НАИМЕНОВАНИЕ. Росенец е дума, която съдържа в себе си думите "олигархия", "отвращение", "наглост", "безобразие", "задкусилия", а и още много думи, които обрисуват това, което чувстваме всички тези, които все още се стремим към нормалност.

И не, не може да им оставим Росенец. Защото, ако им оставим Росенец, сме им оставили всичко. Не само този плаж, оставили сме им цялата държава.

Вижте усилията, които д-р Доган положи, само и само този плаж да ОСТАНЕ ЕДИНСТВЕНО НЕГОВ. Той изпърво го покри с речни камъни, а после го затреви с райграс.

И сигурно на пръв поглед действията на този дребничък старец, на този сътрудник на ДС, който вече три десетилетия държи на къс повод клетите български мюсюлмани, и който вече години наред управлява в сянка страната ни, та сигурно действията на този човек ви изглеждат дребнави. И сигурно се чудите защо този могъщ играч, който си има личен премиер в лицето на Бойко Борисов, се занимава с това да покрива плажче с речни камъчета, а после да го затревява?

Ще ви кажа. Защото го е страх. Ама ужасно го е страх.

Защото, ако дребничкият старец загуби властта си над плажа, цялата му логика ще се срути. А НЕГОВАТА ЛОГИКА Е ДА ПРИТЕЖАВА ТОВА, КОЕТО НЕ МУ ПРИНАДЛЕЖИ. И КОЕТО НЯМА ПРАВО ДА МУ ПРИНАДЛЕЖИ. Това е Росенец, но това са и нашите животи, и нашето бъдеще.

Затова е толкова важен Росенец. За да си върнем това, което ни принадлежи. Животите, страната и бъдещето ни, например."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари