Защо Путин отиде в Крим?

0
При кацането си Путин е бил посрещнат на летището в Симферопол от Сергей Аксенов, шеф на местната проруска администрация
При кацането си Путин е бил посрещнат на летището в Симферопол от Сергей Аксенов, шеф на местната проруска администрация

Президентът на Русия Владимир Путин е пристигнал на работна визита в Крим, предава „Криминформ”.

От летището държавният глава е посетил централата на „Крименерго”, информира News.bg.

Той ще пусне в действие първия енергопровод за доставка на ток от Русия през Керченския пролив в Крим.

При кацането си Путин е бил посрещнат на летището в Симферопол от Сергей Аксенов, шеф на местната проруска администрация.

Крим остана изцяло без ток в събота около полунощ, след като на украинска територия в Херсонска област бяха взривени стълбовете на всички далекопроводи, внасящи електричество за анексирания от Русия полуостров.

Отряди, съставени предимно от представители на кримските татари, бяха блокирали подпорите на стълбовете на няколко места и след конфликт с украинските части на реда неизвестни засега извършители ги взривиха.

Кримският полуостров се очаква в сряда да бъде включен към руската енергийна система, но въпреки това режимът на тока ще остане още известно време, тъй като мощността няма да е достатъчна да покрие пълните нужди на анексираната от Русия територия.

Кабелът за връзка с руската мрежа през Керченския пролив е положен, проведени са изпитанията.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари