Защо общински служителки отказаха да измерят кръвното на русенец

3
Георги Русинов разказа за отношението към него
Георги Русинов разказа за отношението към него

Георги Русинов разказа за отношението към него

Общински служителки от отдел "Здравни дейности" на Община Русе, които изпълняват задълженията си пред Съдебната палата да мерят кръвното на русенци в жегите, отказаха да го направят за един гражданин.

За това алармира потърпевшият Георги Русинов, който твърди, че е хипертоник.

Г-н Русинов разказа целия случай, цитиран от БРЯГНЮЗ.

"Искам да попитам защо тези служители, които мерят кръвното налягане, мерят само избирателно, а не който се чувства недобре или който желае да му бъде измерено. Днес в 11:00 часа минах покрай пункта и най-учтиво помолих дамите може ли да ми се измери кръвното налягане, а те попитаха какво ми е.

Отговорих им, че за момента нищо ми няма, но в този топъл ден, движа се из града постоянно - такава ми е работата, пожелах да видя какво ми е кръвното, защото съм хипертоник.

Те ми отговориха, че кръвното налягане се измерва от личния лекар.

Аз отминах, но после се върнах да ги попитам защо все пак не пожелаха да ми измерят кръвното. Те ми отговориха: "Кръвното се мери при личния лекар, като сте хипертоник, не го ли мерите сутрин вкъщи?"

Обясних им, че сутринта съм го мерил, но искам в момента да знам какво е и ги питах за какво са тук в шатрата, само за лежащо болни ли или за всеки, който пожелае да му измерят кръвното налягане? Така за втори път бях отпратен, с думите, че се държа арогантно."

Служителката Нели Панайотова пък заяви пред медията, че не желае да бъде снимана, въпреки че е в шатрата на Община Русе и изпълнява там служебните си задължения. Тя потвърди, че е общински служител от отдел "Здравни дейности".

Припомняме, че на 12 юли т.г. Община Русе обяви, че в периода от 13 юли до 21 юли отново ще обособи временен пункт пред сградата на Съдебна палата на площад "Свобода". От 11 до 15 ч. ще бъде предоставяна безплатна минерална вода на гражданите. Вестник "Броя" в броя си от 14 юли на първа страница публикува снимка за похвалната инициатива в помощ на гражданите. Тогава служителките от шатрата нямаха нищо против да бъдат снимани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    Светлана Иванова
    На тези служители да им се потърси отговорност за какво са сложени там!!! Предлагам да бъдат санкционирани порядъчно и надявам се за друг път да им е за обеца на ухото!!! Няма да им се молим да си вършат работата!!!
  • -11
    10
    Куранага
    Ега ти льольото! Ми оди у къщи бе, бастун!
  • 12
    9
    Ромче от руси
    Тя каката само на батковците го мери пък на дедо не иска. Много са измаря да им го мери кака Нели Не дава да я снимат когато е облечена разрешава само като е без дрехи. Сърдита й щот бати Пенчо сабахлям много набързо я (от)минал
  • 13
    8
    Иван
    Тази Нели Панайотов,е поредната мьрлява мьрзеланс от здравен отдел,някоя тъпанарка от училище или детска градина...подайте сигнал до Катя Петрова,и тя да я подгони!
  • 16
    7
    Злия кур
    Пенчо не я е минал сабалям и затова служителката е била кисела
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари