Защо Николаев е важен за руските сили - разказ от първо лице

1
„Николаев е важен, защото е с излаз на Черно море и планът е да се вземе достъпът на Украйна до крайбрежието. 80 процента от износа, който прави Украйна е от тези места", казва Вячеслав
„Николаев е важен, защото е с излаз на Черно море и планът е да се вземе достъпът на Украйна до крайбрежието. 80 процента от износа, който прави Украйна е от тези места", казва Вячеслав Видео: NOVA

Жертвите след удара по областната администрация в черноморския град Николаев продължават да се увеличават

И днес  властите в Украйна предупреждават за опасност от ракетни удари в Одеса, разказва Мартин Георгиев за NOVA

Вячеслав е познат е в Николаев като Слава. Собственик е на едно от елитните заведения в града, но в началото на войната всичко се преобръща за бизнеса му.

„В началото, когато започна войната, бяхме в шок, от това което се случва и не очаквахме това. В първите три дни нито един работник не дойде на работа и всички ни беше страх, но след това разбрахме, че е нужно да помогнем на жителите и нашите войници. Събрахме се два ресторанта и се обединихме с идеята да правим по 200 - 300 порции в помощ на армията, а и работейки, въпреки вечерния час, осигурявахме достъп за клиенти, които идваха да се разтоварят от тежкия си ден”, разказва Вячеслав.

Той също е сред леко пострадалите от военните действия. „По моя дом стреляха на 5 март. Домът ми се намира до летището, а то беше едно от първите, което беше обстреляно”.

Но как един ресторантьор от Николаев гледа на войната в Украйна? Анализът на Слава се доближава до повечето експертни мнения за инвазията в южната част на страната.

Николаев е важен, защото е с излаз на Черно море и планът е да се вземе достъпът на Украйна до крайбрежието и да се вземат освен Крим и Херсон, Николаев, Приднестровието, Одеса защото знаете, че 80 процента от износа, който прави Украйна е от тези места”, твърди Вячеслав. И допълва: „В Николаев и Украйна няма нацисти. Има националисти. А разликата между нацисти и националисти е голяма. Ние, националистите, обичаме своята родина.”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари