Защо не ми звъни?!

0
Петък вечер.. Вече е 19 часа.. Защо не ми звъни? Не ме ли иска вече?
Петък вечер.. Вече е 19 часа.. Защо не ми звъни? Не ме ли иска вече?

Петък вечер.. Вече е 19 часа.. Защо не ми звъни? Не ме ли иска вече? Да не би да е с друга? Да не би да е спрял да ме обича? Има нещо гнило!

Мили,еманципирани дами, рожби на съвремието.. Вероятно просто е зает. С какво? С работа. Живеем във време, в което всички имаме самочувствието на свободни хора. Борим се за независимост. Участваме в телевизионни предавания, където с широка усмивка описваме  модерната жена, която създава финансова база, редом с  мъжа. Обрисуваме ежедневието си, в което се грижим за децата, за работата, за домакинството и с полезен егоизъм се грижим за външния си вид, отделяйки часове, изпълнявайки цели ритуали. А колко независими са тези, които очакват мъжът им да се прибере в точен час. Без секунда закъснения. Задръствания? Какви задръствания…? Командировки? Дали..? Служебни вечери? Секретарки! По дяволите… А ако мобилния се изключи? 100 % е нарочно. Планирано в детайли.. Минал е на безшумен режим..? Не знае колко шумно ще е у дома. И така повечето дами мечтали да имат зает и деен мъж до себе си, който да изкарва пари за да осигури уют като по филмите изпадат в размисли и страсти. Разбира се, когато съпругът им се прибере са останали само размислите.. Следва сценарий, сякаш взет от „Цената на истината”.. Според мен детекторът на лъжата е измислен от жена. От ревнива жена.. От същата тази жена, която качвайки се на високите токчета става не зависима, а щом се прибере и мъжа и го няма… Какъв затвор. Къде е тази, независимата тогава? Изпарила се е по бързо от водата. Ние жените най- много мразим да бъдем сравнявани с майката на партньора си. Защо тогава му звъним през 2 часа, за да питаме какво прави и коога ще се прибере. Не е ли банално и демоде?

След като искаме да бъдем приемани като модерни жени, трябва да живеем в днешния ден. Във времето, в което мъжът мисли за работа в 60% от времето си за работа, за да може да се справи със сметките, кредитите, разходите по децата. Дами, домашното огнище няма как да е същото в машината на новото време. Тя работи с такива обороти, че отдавна е ненужно. Искате до себе си стабилен мъж. Тогава приеметe заетостта. Приемете, че това се отнася и до вас. Замислете се, че ако не беше работохолизъм, щеше да е алкохолизъм. Влезте в положението му. В днешно време дори романтиката струва пари. Те не се печелят от игрите, на които пращате смс-и в свободното си време. Мъжът трябва да овладее едно много сериозно поле на работа. По време на това, той няма време за емоция. Той, за разлика от жените умее да се съсредоточи максимално в това, което върши. Той действа повече с ума си, отколкото със сигналите от сърцето му, които биха го разконцентрирали. Вероятно на 16 и той е бягал от училище, за да се види с гаджето си, но вече е упора и независимо колко от личното му време ще отнеме, той ще се справи докрай с работата си.

За да се чувстваме такива, каквито искаме да бъдем е добре за нас да надникнем в мъжкия свят, който е далеч по различен от женския. Не всичко, което минава през ума ни трябва да ни трогва. Трябва да се базираме на факти. Да намерим свои занимания, като например някоя книга или списание, да влезем в нашия свят и просто да изчакаме още 15 минути.. Той сигурно пътува към нас!

Източник: Градски живот
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари