Защо интелигентните хора рядко са щастливи

1
Ако и вие сте от тях, спомнете си, че има причина в Библията да пише: „Блажени нищите духом.“
Ако и вие сте от тях, спомнете си, че има причина в Библията да пише: „Блажени нищите духом.“

Хората с по-висок коефициент на интелигентност са по-успешни в работата, образованието и се радват на обилни социални контакти.

Единственото нещо, което им се изплъзва, е щастието. На какво се дължи това?

Първо, интелигентните хора имат ужасяващата склонност да анализират прекалено всеки аспект от живота им. Рядко могат да приемат ситуацията такава, каквато е , и рядко виждат само положителното в нея. Те имат тенденцията да дисектират всичко, което ги срещне по пътя, пише Mila.bg.

Ако и вие сте от тях, спомнете си, че има причина в Библията да пише: „Блажени нищите духом.“

Второ, имат прекалено много изисквания. Знаят какво искат, какво могат да постигнат и почти никога не се съгласяват на нещо по-малко.

Трето, те са най-големият си съдник. Имат ужасни претенции към самите себе си. Постоянно се съмняват в своите постижения.

Четвърто, за тях реалността е твърде скучна. Те разбират дълбочината и значението на живота и нямат мира, докато не се докоснат до тях пълноценно. Малките неща в битието не са им никога достатъчни, искат постоянно повече, но невинаги го получават.

Пето, търсят разбиране и комуникация, които доста често не получават. Когато мозъкът ти работи на високи обороти и не на повърхностно ниво, често тези хора има усещането, че са неразбран, а това понякога е свързано с чувство на самота.

Шесто, много хора с висока интелигентност страдат от психически проблеми. Социалното безпокойство и биполярното разстройство са често наблюдавани при тях.

Най-честото заболяване при тях е екзистенциална депресия, която е директен резултат от прекалено много мислене и анализиране на живота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари