Зърнопроизводители блокираха за втори ден Дунав мост

2
Движението в момента е отворено, но в 14:00 часа, когато е срещата с президента Румен Радев, отново ще бъде блокирано за половин час
Движението в момента е отворено, но в 14:00 часа, когато е срещата с президента Румен Радев, отново ще бъде блокирано за половин час

Движението в момента е отворено, но в 14:00 часа, когато е срещата с президента Румен Радев, отново ще бъде блокирано за половин час

Зърнопроизводители блокираха за втори ден Дунав мост при Русе. Те затвориха граничния пункт за около 30 минути преди обяд, а в 14:00 часа, когато е срещата с президента Румен Радев, отново ще блокират достъпа за половин час, предаде Русе Медиа.

Протестиращите са умерени оптимисти за днешната среща, но се надяват, че обещанията на политиците не са само думи.

„Очакванията са ни политиците да поемат политическата отговорност и да извадят България от регламента или по някакъв друг способ, по който да няма такъв безконтролен внос на зърно в България, казва Милен Коев от Регионален съюз „Дунавско зърно“.

Радослав Христов от „Тракийско зърно“ определя протестните действия до момента като успешни, защото са стигнали до институциите. „Мисля, че най-накрая ушите на Брюксел са отворени и разбраха, че проблемът не е само български. Проблемът, когато една държава членка на ЕС страда, трябва да се приема като проблем на целия ЕС. Държавата трябва да намери начин да бъдем компенсирани за щетите, нанесени досега, и всъщност ние реално протестираме какво ще се случва от днес насетне, а не какво се е случило до момента“, коментира той.

Протестът бе подкрепен на място и от румънски производители. А на 7 април българите ще отидат на протеста в Гюргево срещу вноса на украинското зърно в Румъния.

„Поляците също предприемат ефективни действия за излизането на Полша от този регламент, понеже както знаете трите държави, близки до границата с УкрайнаБългария, Румъния и Полша, понесохме най-тежките щети от зърното“, каза още Милен Коев.

След разговорите с президента ще се вземе решение дали протестните действия ще продължат и утре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари