Заразяване с COVID-19 и смърт заради немарливост?

0
Регионалната здравна инспекция установила куп нарушения - персоналът нямал достатъчно предпазни средства, а хигиената в дома била на много ниско ниво, да не говорим за дезинфекция
Регионалната здравна инспекция установила куп нарушения - персоналът нямал достатъчно предпазни средства, а хигиената в дома била на много ниско ниво, да не говорим за дезинфекция Видео: NOVA

Пенсионерка ,живяла в частен дом за стари хора в Брезник е починала от COVID-19, след като се е заразила от персонала

Въпреки че имала симптоми, възрастната жена е настанена в болница чак след настояване от страна на дъщеря й, разкрива NOVA. Проверката на Регионалната здравна инспекция установила куп нарушения - персоналът нямал достатъчно предпазни средства, а хигиената в дома била на много ниско ниво, да не говорим за дезинфекция. Забележете - един санитар трябвало да чисти сградата и да обслужва общо 100 души.

„Моята майка сподели с мен, че има неразположение. Това се случи в началото на януари и имаше много почивни дни. Каза ми, че от персонала са се опитали да преборят симптомите с лекарства. Била е прегледана от лекаря, който обслужва дома. Той каза, че трябва да бъдат направени кръвни изследвания. Аз сметнах, че е възможно тя да е болна от COVID-19. Направиха й антигенен тест, който излезе отрицателен. За съжаление състоянието й започна да се влошава“, разказва дъщерята Райна Николова.

Тя добавя, че по нейно настояване жената е приета в Инфекциозна болница София. Още на следващия ден се оказва, че тя е положителна за COVID-19. По думите на Райна лекарите в лечебното заведение казали, че това състояние на жената е от дълго време.

„Самата терапия на лечението не беше провеждана добре. Имало е дни, в които не са й били давани лекарствата по рецептурна книжка. Някои лекарства са напълно игнорирани и сменени. Давани са лекарства, които не са съвместими с нейното състояние“, добавя дъщерята.

„В дома са установени редица нарушения. Няма коментар за състоянието му. Обяснението на собствениците е, че много хора са напуснали, а други са болни. Проверката установи, че за 100 души се грижи един санитар, а хигиената не е добра“, казват проверяващи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари