Заради поредния скок в цените зимата ще е критична за българите

0
"Европейската централна банка създава извънредно количество нови пари и това води до скок на цените в цяла Европа. Много от индексите подценяват реалния размер на инфлацията", заяви икономистът Стоян Панчев
"Европейската централна банка създава извънредно количество нови пари и това води до скок на цените в цяла Европа. Много от индексите подценяват реалния размер на инфлацията", заяви икономистът Стоян Панчев Видео: NOVA

Коментар на Стоян Панчев и Емил Хърсев

В студиото на "Здравей, България" по NOVA финансистът Емил Хърсев и икономистът Стоян Панчев коментираха очаква ли ни нов скок в цените на основните продукти у нас заради поскъпването на газа. 

„Поскъпването на газа може да стигне таван от 12 % за тази година. Европейската централна банка създава извънредно количество нови пари и това води до скок на цените в цяла Европа. Много от индексите подценяват реалния размер на инфлацията. Въпросът е как я мерим. Според мен инфлацията не е 3,7 %, а двойно повече”, коментира Панчев.

„Аз мисля, че увеличението ще бъде много по-малко. Като изключим енергоресурсите, Комисията по тържищата и стоковите борси отбелязва спад на цените”, смята Хърсев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари