Заради опасност от сблъсъци: Полицията в Берлин премахна голямо украинско знаме

0
От силите на реда обясниха действията си с необходимостта възпоменанието за края на Втората световна война в Европа да протече мирно.
От силите на реда обясниха действията си с необходимостта възпоменанието за края на Втората световна война в Европа да протече мирно.

Полицията в Берлин иззе голямо украинско знаме, изложено от демонстранти до съветския военен мемориал в германската столица

Това предаде Франс прес, цитирана от БНР

От силите на реда обясниха действията си с необходимостта възпоменанието за края на Втората световна война в Европа да протече мирно.

Забраната за излагане на знамена и военни символи на показ важи за 15 паметника в Берлин. Символът "Z", с който се отличават руските нашественици в Украйна, също бе забранен.

Поради опасения от сблъсъци между привърженици на Русия и Украйна, властите мобилизираха повече от 1 600 полицаи.

Украински дипломати проведоха възпоменателна церемония днес в Тиргартен при засилено полицейско присъствие. Група проруски демонстранти скандираха срещу украинския посланик Андрий Мелник, а контрадемонстранти им отвърнаха с възгласи "Слава на Украйна!".

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба определи конфискуването на украинското знаме от германската полиция като "атака срещу всеки, който днес с това знаме брани Европа и Германия от руската агресия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Маринов
    Имаме късмет на комшии,покрай които и ние се чувстваме горди! Едните мечтаят за "Велика Македония",по далечните комшии,пък искат държавата им,да се казва,"Велика Украйна"! Едните говорят,че от тях започва света,другите казват,че от тях е започнала Русия.Техните знамена напоследък,може човек да ги види на най неочаквани пилони.До скоро знаехме за Украйна като географско понятие,държава като другите.А не е така.В Украйна се води война,но млади мъже,вместо да защитават Родината си,може да ги видим в скъпите наши заведение със солидна нежна компания.
  • -6
    2
    хахахах
    Какви "сблъсъци", най-много някой пиян русофил да се пробва да свали знамето, да падне и да си счупи простата глава.
  • 14
    1
    ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА РУСИЯ - СМЪРТ...
    кулеба-мулеба, мелник-нелник, атака-матака, брани-небрани, подскоци , скимтене, да ги нямаме такива. без усраински флагове и толкова. точка по въпроса и никакви реакци-меакции, туитове-муитове не са в способни да променят ситуацията. кога ли ще видя родните тюфлеци от полицията твърдо да наложат волята си по подобна тема. в деня в който се случи ще е голям ден за България.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари