Запознанство в интернет доведе до отвличане и изнасилване

2
45-годишен рецидивист посегна на 29-годишна жена в Пловдив
45-годишен рецидивист посегна на 29-годишна жена в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо П.М., на 45 г., за това, че на 6 януари 2019 г., в Пловдив, при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан на лишаване от свобода за умишлени престъпления, е отвлякъл и изнасилил 29-годишна жена.

По делото е установено, че обвиняемият се запознал с пострадалата жена в социалните мрежи. Той настоявал да се срещнат, но тя му отказвала. За да спре да я притеснява, жената се съгласила да поговори с него за няколко минути. На горепосочената дата, след като се качила в автомобила му в Пловдив, за да поговорят, той потеглил към София. По пътя заплашил жената с брадва, а когато пристигнали в дома му се съвкупил с нея, като я принудил за това със заплашване. За да си изгради "алиби" П.М., на местата, където знаел, че има видеокамери, нареждал на жената да се държи приятелски с него.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение "задържане под стража", като към настоящия момент той се намира в затвора. Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъпленията, в които е обвинен, е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук