Запознаха училищни директори с приложението на AI в образованието

2
Запознаха училищни директори с приложението на AI в образованието
Запознаха училищни директори с приложението на AI в образованието Видео: КИС 13

Русенският университет организира семинар за изкуствения интелект

Русенският университет представи концепцията си за приложението на изкуствения интелект в образованието. Това стана по време на семинар, в който се включиха около 80 директори на училища и детски градини.

Допреди няколко години темата за изкуствения интелект е вълнувала само специалисти в областта на информационните технологии, а сега всеки, който има достъп до интернет, може да използва изкуствен интелект, заяви ректорът на Русенския университет проф. Пламен Кангалов, цитиран от КИС 13.

Предизвикателствата са свързани най-вече с използването на изкуствения интелект в училищата и детските градини. Изкуственият интелект не може да замени учители и преподаватели, но може да ги подпомага, смятат участниците в семинара.

Иновативен подход в системата на образование е и налагащото се през последните години STEM обучение в училищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Густав Адолф
    Преподавателите и учителите хал хабер си нямат от AI и въобще не познават неговите възможности. Още по-малко познават възможностите му хора, които са писали дисертации на тема "оране на ниви на 3-та скорост по 8 градуса баир". Просто ходят и сричат на тази тема, защото това е актуалното. Утре ще станат спецове и ще обучават населението на тема "термоядрен синтез и приложението му във висшето образование".
  • 8
    2
    ОТК
    На тоз първия директор от клипа направо по директорски му върви мисълта...
  • 6
    1
    ВИММЕ SS
    РУруРу е клоака на малки негърчета от околните села и паланки. Бълва кадри, само за сервитьори в 200 000 -я град. Поне сервитьорите в Русе са с много висок бразователен ценз. Анадънму?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари