Запорираха много автомобили на длъжници в Русе

6
Запори и изземване на автомобили са наложени при съвместна акция на НАП Русе и МВР /снимката е илюстративна/
Запори и изземване на автомобили са наложени при съвместна акция на НАП Русе и МВР /снимката е илюстративна/

Запори и изземване на автомобили са наложени при съвместна акция на НАП Русе и МВР

Публичните изпълнители от офиса на НАП Русе, съвместно със служители на МВР, запорираха автомобили на длъжници, регистриращи значителен брой леки коли в България, които след това се управляват зад граница, пише Русе Медиа

Установени са случаи, при които румънски граждани, чрез договор за покупко-продажба с фирми – регистратори, регистрират автомобили на територията на нашата страна, а ги управляват в чужбина с пълномощни. Поради значителни разлики в таксите за вписване на употребявани МПС в Румъния и България, автомобилите се регистрират като собственост на български търговци, които не развиват стопанска дейност и се създават единствено с тази цел. Последица от тези действия е избягване на плащането на задължения, които са в особено големи размери.

Благодарение на извършения анализ и отличната координация между институциите, публичните изпълнители, заедно с органите на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Русе, предприеха своевременни съвместни действия с цел предотвратяване автомобилите да напуснат трайно територията на България. Наложени са запори, извършени са опис и изземване на автомобилите, непосредствено след тяхната регистрация на територията на КАТ - Русе.

Иззетите превозни средства ще бъдат предмет на публична продан с оглед погасяване на неплатените задължения към държавата.

Съвместните действия на двете институции продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    2
    Нема лабаво :)
    На снимката - този ван го натоварили барабар с длъжника ...
  • 11
    1
    Джо Блек
    Имам неприятното чувство , че тези така наречени длъжници никога няма да си платят дълговете. Следователно данъчните ще си останат с една камара железария, която евентуално става само за вторични суровини. Не знам кой би купил някакви съмнителни МПС-та освен за части.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари