Започват проверки на храмовете преди Коледа

0
Пожарната ще следи за безопасността на православните храмове преди коледните празници
Пожарната ще следи за безопасността на православните храмове преди коледните празници Снимка: Facebook

Пожарната ще следи за безопасността на православните храмове преди коледните празници

Започна отоплителният сезон. Рискове има при всеки вид отопление, каза началникът на Районната служба на пожарната в Стара Загора главен инспектор Антон Колев, цитиран от БНР. Той каза, че пожарът в жилищна кооперация на ул. "Хан Аспарух" в областния града не беше лесен за гасене. Тепърва ще се изясняват причините за възникването му. Разглеждат се няколко версии. Огнената стихия остави без дом 24 семейства преди седмица.

През последните години има множество произшествия с електрически одеяла, които са "изключително опасни", не трябва да се мокрят и прегъват, защото водят до сериозни пожари, предупреди гостът.

Почти ежедневно се регистрират случаи на запалени контейнери за отпадъци най-често заради незагасена сгур и остатъци от печки на твърдо гориво.

Антон Колев предупреди хората да бъдат бдителни с коледната украса вкъщи, за да се избегнат предпоставки за инциденти.

В отговор на въпрос той каза, че започват станалите традиционни проверки на православните храмове в навечерието на Коледа.

От началото на годината в пожарната на Стара Загора са регистрирани 850 произшествия, съизмерими със същия период на 2022 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари