Започва плавен преход към истинската есен

0
В последните дни на септември летните жеги вече са история
В последните дни на септември летните жеги вече са история Снимка: Dunavmost

В последните дни на септември летните жеги вече са история

Предстои плавен преход към златния сезон - температурите ще се колебаят в ранноесенния диапазон от 25 до 30 градуса. Покрай развитието на циклон в Средиземноморието облачността ще е динамична, по-плътна в южната половина на страната. В хода на седмицата валежите у нас ще са предимно на юг и на изток.

От понеделник до сряда облачността ще е променлива, с периодични разкъсвания, на повече места в източните райони на страната. Възможни са изолирани слаби и краткотрайни превалявания. Ще е ветровито с особено силни североизточни пориви в областите около крайбрежието. Температурите призори и привечер – 15-20 градуса, през деня – 25-30, съобщи NOVA.

От четвъртък до неделя, ако се запази посоката и силата на средиземноморския циклон, облачността ще е по-значителна в Централна Южна и Югоизточна България с валежи и гръмотевични процеси в Източна Стара планина, Родопите, Странджа Сакар, както и районите около тези планински масиви, в това число и Южното Черноморие.

В първите няколко дни на октомври времето ще е приветливо и свежо, без особени смущения, без продължителни валежни обстановки и без резки температурни аномалии. В най-топлите райони термометрите ще достигат до 26-27 градуса, а в традиционно по-хладните – около 20-25. Ако текущите прогнози се запазят, по-осезаемо захлаждане се очаква около 7-8 октомври, когато дневният интервал ще падне за няколко дни до 15-20 градуса и ще усетим истинската есен. Заради по-ниските сутрешни температури не са изключени и есенни слани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари