Започва изплащането на пенсиите

0
Всяка една от пощенските станции ще обяви график за това
Всяка една от пощенските станции ще обяви график за това Снимка: БГНЕС

Всяка една от пощенските станции ще обяви график за това

От днес до 20 януари, петък, ще се изплащат пенсиите съобразно изготвен график, който ще бъде обявен във всяка една от пощенските станции. Преводите на сумите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, също ще бъдат направени днес.

Графикът за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт (НОИ) към осигурените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е достъпен тук.

Преди дни от НОИ информираха, че от тази година продължават да се увеличават възрастта и продължителността на осигурителния стаж, като условия, на които хората трябва да отговарят, за да се пенсионират по общия ред. От 1 януари т.г. жените трябва да имат навършени 62 години, а мъжете 64 години и 6 месеца. Жените трябва да имат положен осигурителен стаж от 36 години и 4 месеца, а мъжете – 39 години и 4 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари