Започва изплащане на обезщетенията на хотелиерите за украинските бежанци

0
„Трябва да се заплатят на всички хотели средствата, които са отпуснати. Имахме много забавяния, имахме на 500 жалби”, каза Илин Димитров
„Трябва да се заплатят на всички хотели средствата, които са отпуснати. Имахме много забавяния, имахме на 500 жалби”, каза Илин Димитров Снимка: NOVA, стоп кадър

Как държавата ще привлича нови туристи и под риск ли е зимният сезон с поскъпването на енергоресурсите?

Равносметката е на ресорния служебен министър Илин Димитров, който е на посещение в морската ни столица - Варна, информира NOVA

 По думите му сезонът, макар и кратък, ще е по-добър от миналогодишния и с лек спад спрямо този през 2019 г.

Димитров открои три проблема, с които министерството ще се бори в рамките на този сезон. На първо място той подчерта, че поради пандемията от коронавирус, туристическият сезон протича по по-специфичен начин и хората трябва да са предпазливи. На второ място служебният министър на туризма сложи проблема с програмата за украински бежанци у нас.

„Трябва да се заплатят на всички хотели средствата, които са отпуснати. Имахме много забавяния, имахме на 500 жалби”, каза Илин Димитров. Той увери, че повечето от тях са обработени и в рамките на следващата седмица обезщетенията за хотелиерите ще бъдат изплатени. Третият приоритет, който Министерството на туризма си е поставило, е категоризацията на хотели у нас.

Димитров призова българските туристи да посещават родното Черноморие като сподели, че в ход е кампания, която цели да удължи сезона и да върне у нас както българските, така и туристите от съседни нам държави – Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Северна Македония.

Фалитите са непрекъснат процес. Това каза министърът, попитан дали очаква такива през зимния сезон, предвид високата цена на синьото гориво у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари