Започна въздушното третиране срещу ларви по Дунава

2
Пенчо Милков: Пръска се възможно най-ниско с ултра малообемни дюзи
Пенчо Милков: Пръска се възможно най-ниско с ултра малообемни дюзи

Пенчо Милков: Пръска се възможно най-ниско с ултра малообемни дюзи

Община Русе стартира операцията за въздушно третиране срещу ларви по Дунава, използвайки специализирана авиотехника. Това обяви кметът на града Пенчо Милков в своя профил в социалната мрежа.

"Започнахме въздушното третиране срещу ларви по Дунава, като използваме ултра малообемни дюзи, предназначени единствено за ларви", сподели Милков. Той наблегна на факта, че използваният препарат е биоциден и се прилага само в разливните зони, без да засяга насажденията.

Кметът Пенчо Милков присъства на място и проследи процеса на третиране. Той отбеляза, че са били посочени конкретни проблематични места в територията на общината, които трябва приоритетно да бъдат обхванати от дейностите. Това дава възможност за по-ефективна борба с ларвите и защита на населението.

Очаква се операцията за въздушно третиране срещу ларви по Дунава да бъде изпълнена в съответствие със зададения график и да осигури ефективна защита на територията на общината. С подобни инициативи и сътрудничество между общината, гражданите и компетентните институции се гарантира подобрение на качеството на живот в града и неговата околност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Аврам бакалина
    Пенчо отново отвори капачката на препарата за своето селфи,а комарите и в жегата не изчезват.
  • 0
    8
    Папатак
    Мм ши я овладее популацията. Комарите се пръскат още февруари или март срещу ларвите, ако изтърве този момент започва порочен кръг. Пръскат с тия пъркалки, убиват при късмет комарите, но не и ларвите останали в блатата, после след 3 дена пак се излюпват комари и наново... Даже оня ден по свидетелски показания три комара атакуваха една лелка- двата и навиваха ръкава и третия като я почна. Той, Пенча от де да види през джипа
  • 4
    7
    Фани
    Пръска се рано сутрин а не по обяд.Видяхме самолета да пръска в най-голямата жега.
  • 4
    6
    ghsh
    вие имате ли лични предпазни средства,като ви пръскат от горе с отрови ?
  • 8
    5
    Спокоен
    Естествено, че късно за подобно третиране, но ако сме справедливи и безпристрастни в последните дни се забелязва, че се овладя кошмара с комарите. За колко време е друга бира.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари