Започна турнирът по спортна стрелба в Русе

0

Турнирът по спортна стрелба започна, повече от 60 участници се състезават за първото място

Започна традиционният турнир по стрелба с лък на открито „Дунавски стрели“ за мъже, жени, младежи, двойки, кадети и кадетки. Финалите са утре, както и награждаването, което ще се проведе в 14:00 ч. на Градския стадион в Русе

XV-ото издание на турнира се провежда в рамките на 3 дни – от 17 до 19 юли – на Градския стадион в Русе, но официално беше открито днес, 18 юли, от ръководителя на клуба организатор СК „Джамбо 2006“ – Йордан Джамбазов. Треньорът получи и прочете поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пенчо Милков, който нямаше възможност да присъства на състезанието.

Веднага след откриването започнаха квалификациите в стрелбата. В турнира участват повече от 60 състезатели от 12 спортни клуба от различни градове в страната – София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Разград, Силистра, Поморие, Садово и Русе.

Стрелците се надпреварват в две дисциплини – олимпийска дисциплина на дистанция 7 м и дисциплина компаунд на разстояние 50 м. Очакванията са за силно представяне на русенските стрелци от СК „Джамбо 2006“.

Община Русе пожелава успех на всички участници!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари